wrist wraps

Wrist wraps kopen? Dit zijn de 3 beste in 2024!

Wrist wraps zijn de ideale toevoeging voor calisthenics beoefenaars, crossfitters en powerlifters. Met wrist wraps ondersteun je de onderarmen en polsen tijdens het oefenen van de handstand, snatches en allerlei andere soorten krachtoefeningen.

Kortom, als jij tijdens het trainen niet je maximale potentie kunt bereiken, doordat je polsen / onderarmen je zwakke punt zijn. Of gewoon omdat je net dat kleine beetje hulp nodig hebt om die PR te zetten, dan zijn wrist wraps ideaal.

Navigeer

Wat zijn wrist wraps?

Wrist wraps zijn dunne strips van elastisch materiaal die je om je pols draagt tijdens het sporten. Ze zijn er om je pols te ondersteunen en beschermen. Ook kunnen ze helpen bij het voorkomen of verminderen van pijn in je pols.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, materialen en diktes. Welke het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en doelstellingen.

Waarvoor gebruik je wristwraps?

Wrist wraps worden gedragen om de polsen te ondersteunen en beschermen tijdens het liften van zware gewichten. Dit kunnen powerlift oefeningen zoals de benchpress zijn maar ook lichaamsgewicht oefeningen zoals de planche, weighted dips en de handstand. Sommige mensen vinden dat ze ook helpen om spierpijn in de pols te voorkomen of te verminderen.

Beste 3 wrist wraps

In onderstaande lijst vind je mijn favoriete 3 sets.

#1 Reeva Wrist wraps

Reeva wrist wraps
Beste wrist wraps
Shop now!
bol.com (€22,00)

Op nummer 1 staan de Reeva wrist wraps. Deze zijn wat mij betreft de meeste geschikte allround wrist wraps. Met een lengte van 35cm en een breedte van 7,6cm zijn het one size fits all.

Ook zijn deze erg duurzaam, ik maak al langere tijd intensief gebruik van deze wraps, en ze werken nog steeds perfect.

#2 Thor Athletics wrist wraps

Thor Athletics wrist wraps
Beste powerlifting wrist wraps

De Thor Athletics wrist wraps zijn de beste keuze voor powerlifters. Met een lengte van 60cm en een breedte van 8cm, zijn dit de wraps die de meeste support bieden.

Zodoende kun je met deze wraps je polsen nog beter stabiliseren. Waardoor ze ideaal zijn voor je 1rm benchpress en shoulder press.

#3 Zeuz wrist wraps

Zeuz wrist wraps
Best geprijsde wrist wraps

Tot slot zijn de Zeuz wrist wraps de beste geprijsde variant in deze lijst. Deze zijn kwalitatief hoogstaand, en het was een close call tussen de Reeva wraps en de Zeus, welke de beste allround wraps zijn.

De Zeuz wraps hebben een lengte van 50cm en een breedte van 8cm en zijn gemaakt van hoogwaardig elastisch nylon. Ideaal om je PR’s mee te verbeken.

Wrist wraps vs lifting wraps

Wanneer je extra ondersteuning nodig hebt voor je grip / polsen kun je kiezen uit wrist wraps of lifting straps.

De eerstgenoemde helpt bij het stabiliseren van je pols, en wordt voornamelijk gebruikt bij het uitvoeren van push oefeningen zoals de shoulder press.

Lifting straps stabiliseren je pols niet, maar verbeteren je grip op een bar. Vandaar dat deze voornamelijk gebruikt worden bij pull oefeningen zoals de deadlift.

Een lifting strap plaats je om de pols. Vervolgens draai je de straps meerdere keren om de stang heen waardoor deze extra frictie geeft bij het tillen van de stang.

Thor Athletics lifting straps
Beste lifting straps
Shop now!
bol.com (€17,95)

Voordelen van wristwraps

Wrist wraps worden in veel sporten gebruikt, van fitness tot crossfit en calisthenics,  allemaal met de bedoeling het polsgewricht te stabiliseren en de atleet maximale kracht te geven. Hieronder vind je de voordelen.

ondersteuning en stabiliteit

Wrist wraps bieden je stabiliteit en voorkomen dat je polsen te ver doorbuigen. Daarnaast geven ze je de mogelijkheid om met zware gewichten te trainen, en toch een juiste polspositie aan te houden.

Grip verbetering

Een wrist wrap biedt niet alleen ondersteuning, ook helpt het  je om de stang / bar steviger vast te houden. Zo kun je, door ze strakker aan te trekken, de compressie verhogen en meer grip uitoefenen.

Ondersteuning na blessure

Nadat je een blessure hebt gehad, kan het lastig zijn om weer te beginnen met trainen.

Om op een veilige manier weer van start te gaan, kan het bevorderlijk zijn om wrist wraps te gebruiken. Bijvoorbeeld bij een pols, onderarm of elleboog blessure, kunnen deze je helpen om pijn te verminderen en te blijven trainen.

Dit is geen medisch advies, als je een blessure hebt gehad, raadpleeg dan altijd eerst een fysiotherapeut of arts.

Kies de wristwrap die het beste bij jou past

Er zijn een aantal factoren die meespelen bij de aanschaf van een set. Bijvoorbeeld je soort training: fitness, calisthenics, powerlifting of crossfit. Hierbij is het belangrijk om te bepalen hoeveel ondersteuning je wilt hebben.

Hieronder vind je een aantal punten om op te letten de aanschaf.

Mobiliteit en ondersteuning

Hoe elastischer de wrist wraps zijn, hoe beweeglijker je pols is wanneer je de wrist wraps om hebt. Bijvoorbeeld voor Crossfit kan het fijn zijn om elastischere wraps te hebben, aangezien je in een WOD diverse verschillende oefeningen moet uitvoeren.

Daarentegen is het voor het power lifters aan te raden om stevigere, inelastische wraps om te doen tijdens het testen van je one rep max bench / shoulderpress.

Sluiting

Er zijn diverse manieren waarop de wrist wraps vastgezet kunnen worden. Waarvan de meestgebruikte de variant met klittenband is. Daarnaast heb je ook nog een variant die je met touw vastbindt. De verschillen hierbij zijn dat de klittenband variant makkelijker vast en los te maken is, en dat de geknoopte variant meer ruimte heeft om hem los / vast te maken.

Ga dus voor een variant die jouw voorkeur heeft.

Lengte

Hoe langer een wrist wrap is, hoe vaker je hem om je pols heen kunt wikkelen. En hoe vaker deze om je pols heen gewikkeld is, hoe meer ondersteuning deze geeft. Wil jij dus extra ondersteuning, kies dan voor een langere wrist wrap.

Veelgestelde vragen over wrist wraps

Waar helpen wrist wraps voor?

Wrist wraps bieden ondersteuning aan je polsgewricht tijdens het beoefenen van krachtsport.

Moet ik altijd wrist wraps dragen?

Het is niet verstandig om wrist wraps tijdens iedere workout om te doen. Hierdoor geeft je de spieren rondom de polsgewrichten niet voldoende kans om te ontwikkelen, waardoor deze mogelijk onderontwikkeld raken, t.o.v. je andere spieren.

Vandaar is het verstandig om de wrist wraps enkel bij de zware / working sets van je workout om te doen.

Hoe doe je wrist wraps om?

Plaats de lus om de duim. Vervolgens plaats je de bovenkant van de wrist wrap tegen het begin van je hand aan, zodat de gehele pols bedekt is. Vanaf hier draai je de wrist wrap straks om de pols.

Bepaal zelf hoe strak je de wrist wrap omdraait, hierbij geldt hoe strakker, hoe meer ondersteuning deze biedt.

Wanneer je gaat bankdrukken, kun je er zelf voor kiezen om de wrist wrap gedeeltelijk over de handpalm te draaien. Zo zorg je ervoor dat je polsgewricht minimaal kan bewegen. 

Waar zijn duimlussen voor?

De duimlussen van de wrist wrap zijn er zodat je de wrist wrap kunt verankeren en deze juiste positie om je pols aanhoudt. Wanneer je de wrist wrap vast hebt gemaakt, kun je de lus van je duim afhalen.

conclusie

Wrist wraps zijn de ideale toevoeging voor je workout. Vooral als jij weleens last hebt van je polsen. Ook voor het geld hoef je het niet te laten, aangezien ze erg voordelig geprijsd zijn. 

Ben je naast lifting straps op zoek naar andere fitness ondersteunende materialen?

Lees dan ook onze blogs over:
– Lifting straps
– Lifting belt
– Dip belt
– Elbow sleeves
– Knee sleeves

Header image by Freepik
Meer Lezen
Start nu met calisthenics!
Heavyweight calisthenics beginner guide
Verder lezen?