Wrist roller

Beste Wrist Roller kopen? (2024)

Een wrist roller is een handig hulpmiddel dat al jarenlang wordt gebruikt in verschillende takken van krachttraining. Of je nou aan fitness, calisthenics of powerlifting doet, een verbeterde grip is altijd welkom. In deze blogpost bespreken we de voordelen van trainen met een wrist roller, de verschillende varianten en oefeningen die je met een wrist roller kunt trainen.

Belangrijkste punten

  • Een wrist roller is een trainingshulpmiddel dat is ontworpen om de onderarmen te trainen en de gripkracht te verbeteren.
  • Het gebruik van een wrist roller biedt verschillende voordelen, waaronder het vergroten van de kracht en uithoudingsvermogen van de spieren in je onderarmen.

Table of Contents

Beste keuze: wrist roller

Ben jij op zoek naar een wrist roller? Wij raadden die van Gouden Grip aan. Deze pols roller heeft een brede band, die zorgt voor een optimale balans, en heeft een capaciteit tot wel 18kg.

Gouden Grip Wrist Roller
Beste wrist roller
Shop now!
bol.com (€26,97)

Wat is een Wrist Roller?

Een wrist roller bestaat uit een stok met een touw eraan bevestigd waar je gewicht aan kunt hangen. Om deze te gebruiken, bevestig je simpelweg het gewenste gewicht aan het touw, en draai je de stok vanuit je onderarmen en polsen. Hierdoor wikkelt het touw om de stok heen.

Doordat je het gewicht van de wrist roller aan kunt passen is deze zowel geschikt voor beginnende als gevorderde sporters. En aangezien je de wrist roller beide kanten op kunt draaien, kun je hiermee zowel je flexoren als je extensoren trainen.

Voordelen Van Wrist roller Training

Wrist roller training is een effectieve manier om de kracht en grootte van je onderarmen te vergroten. Het gebruik van een wrist roller biedt verschillende voordelen voor je training en prestaties. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen van het trainen met een wrist roller:

  • Vergroot gripkracht: Een van de belangrijkste voordelen van het trainen met een wrist roller is dat het de gripkracht vergroot. Sterke onderarmen zijn essentieel voor een sterke grip, wat belangrijk is voor bijna alle sporten.

  • Traint meerdere spiergroepen: Wrist roller training traint niet alleen je onderarmen, maar ook je polsen en handspieren.

  • Simpel uit te voeren: Wrist roller training is een eenvoudige oefening die je gemakkelijk thuis of in de sportschool kunt uitvoeren. Daarbij kun je de intensiteit aanpassen aan jouw eigen krachtniveau.

Hoe gebruik je een Wrist Roller

Trainen met een wrist roller is hartstikke simpel, hieronder leggen we stapsgewijs uit hoe je deze kunt gebruiken:

  1. Begin met het kiezen van een geschikt gewicht. Als je net begint met trainen, begin dan met een lichter gewicht en bouw het langzaam op.

  2. Pak de handvatten van de Wrist Roller vast met beide handen en houd deze voor je op heuphoogte.

  3. Draai de Wrist Roller naar boven door het touw op te rollen, waarbij je je polsen buigt.

  4. Draai de Wrist Roller vervolgens weer naar beneden door het touw af te rollen, waarbij je je polsen strekt.

Belangrijk om te onthouden: houd je armen in één vaste positie en beweeg alleen je polsen. Zorg ervoor dat je de beweging langzaam en gecontroleerd uitvoert om blessures te voorkomen.

Een Wrist Roller kan op verschillende manieren worden gebruikt om de onderarm spieren te trainen. Je kunt bijvoorbeeld variëren in het gewicht dat je gebruikt, het aantal herhalingen en de snelheid van de beweging.

Soorten wrist rollers

Hieronder worden de twee meest voorkomende soorten polsrollers besproken.

Standaard wrist roller

Deze polsroller bestaat uit een stang met een touw eraan bevestigd. Aan het uiteinde van het touw kan een gewicht worden bevestigd. Door het touw op te rollen met de stang wordt de onderarm- en gripkracht getraind. Hiermee kun je gemakkelijk het gewicht variëren, waardoor dit het ideale apparaat is, om op de lange termijn progressive overload toe te passen in je onderarm training.

Gouden Grip Wrist Roller
Beste wrist roller
Shop now!
bol.com (€26,97)

Theraband Flexbar

Met de Theraband Flexbar kun je vergelijkbare oefeningen uitvoeren als met de wrist roller. Daarnaast heb je hiermee de mogelijkheid om een verscheidenheid aan andere pols / hand oefeningen te trainen. Echter is er één nadeel: de weerstand bij een flexbar blijft altijd gelijk, waardoor je op de lange termijn een variant met een zwaardere weerstand moet kopen.

Theraband flexbar
Beste Flexbar

Veel Voorkomende Fouten

Hieronder bespreken we enkele van de meestgemaakte fouten bij het trainen met een wrist roller.

1. Te zwaar gewicht gebruiken

Een van de meest voorkomende fouten bij het gebruik van de wrist roller is het gebruiken van te zwaar gewicht. Dit kan leiden tot overbelasting van de spieren en pezen in de onderarmen. Wat weer leidt tot blessures. Daarom is het van groot belang dat je begint met een licht gewicht, om dit vervolgens geleidelijk aan te verhogen naarmate de spieren sterker worden.

2. Verkeerde houding

Een andere veelvoorkomende fout is het hebben van een verkeerde houding tijdens het gebruik van de wrist roller. Hierbij is het belangrijk om een rechte rug te houden en de schouders laag te houden. Daarnaast wil je de beweging puur uit je polsen halen, en de rest van je lichaam stil houden.

3. Geen volledige range of motion

Een andere fout die vaak gemaakt wordt, is het niet maken van een volledige range of motion. Tijdens het uitvoeren van deze oefening is het belangrijk om de polsen volledig te buigen en te strekken. Dit zorgt voor een maximale stimulatie van de spieren in de onderarmen.

4. Te snel bewegen

Een andere fout die vaak gemaakt wordt, is het te snel uitvoeren van de oefening. Je wilt de bewegingen langzaam en gecontroleerd uitvoeren om de spieren optimaal te stimuleren. Je kunt  beter minder gewicht gebruiken en de bewegingen langzaam en gecontroleerd uitvoeren dan te snel te bewegen met zwaar gewicht.

Handknijper

Wil jij je onderarmen verder trainen? Lees dan ook onze blogpost over de beste handknijper.

Conclusie

De wrist roller is een eenvoudig en effectief apparaatje om de onderarmen te trainen. Gebruik het met beleid, en je zult zien dat je onderarmen sterker en groter worden. Succes met het trainen!

Veelgestelde vragen

Wat is een wrist roller en hoe gebruik je het?

Een wrist roller is een trainingsapparaat dat bestaat uit een stok of band met een touw eraan bevestigd. Het wordt gebruikt om de onderarmen en polsen te versterken. Om een wrist roller te gebruiken, houd je de stok of band vast en rol je het touw op en neer door je handen / polsen te draaien.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een wrist roller?

Het gebruik van een wrist roller helpt bij het versterken van de onderarmen en polsen, wat bijdraagt aan een betere grip kracht en het verminderen van blessures. Ook kan het helpen bij het verbeteren van de prestaties bij bepaalde sporten, zoals gewichtheffen, calisthenics en martial arts. Bovendien is het gebruik van een wrist roller een eenvoudige en betaalbare manier om de onderarmen en polsen te trainen.

Meer Lezen
Start nu met calisthenics!
Heavyweight calisthenics beginner guide
Verder lezen?