Reeva Wrist wraps review

Streetlifting gear: Reeva wrist wraps review

In deze post schrijven wij een review over de Reeva wraps. Wrist wraps zijn ontzettend belangrijk in zowel calisthenics als in streetlifting. Coach Nick maakt vaak gebruik van wrist wraps bij het trainen van handstanden en planches, terwijl coach Kenny deze juist gebruikt bij zijn zware weighted dip sessies.

In deze post gaan wij dieper in op de wrist wraps die wij momenteel gebruiken: de Reeva wrist wraps.

Table of Contents

Waarom wrist wraps?

Wrist wraps zijn ondersteunende accessoires die veel worden gebruikt bij calisthenics en streetlifting. Ze bestaan uit stevige stukken stof die om de polsen worden gewikkeld en extra stabiliteit bieden. Hier zijn enkele redenen waarom mensen wrist wraps gebruiken:

  1. Stabiliteit en Ondersteuning: Wrist wraps bieden stabiliteit aan de polsen, waardoor ze minder belast worden tijdens bijvoorbeeld handstand pushups en zware weighted dips. Dit helpt om de polsen in een neutrale positie te houden en vermindert de kans op overbelasting of letsel.

  2. Bescherming tegen Overbelasting: Wanneer je zwaar traint, vooral bij push gerelateerde oefeningen, kan er spanning op de polsen onstaann, dit kan leiden tot overbelasting en pijn. Wrist wraps verminderen deze spanning, waardoor je comfortabeler en langer kunt trainen.

  3. Herstel van blessures: Voor sporters die herstellen van polsblessures of gevoeligheid ervaren, bieden wrist wraps extra ondersteuning. Ze helpen bij het voorkomen van verdere blessures door de polsen te stabiliseren en beschermen.

Hoewel ze voordelen bieden bij specifieke situaties, is het cruciaal om niet volledig afhankelijk te worden van deze hulpmiddelen en te blijven werken aan het versterken van de polsen. Gebruik wrist wraps selectief, afhankelijk van je trainingsdoelen en individuele behoeften.

In deze review nemen we je mee door onze ervaringen met de Reeva wrist wraps, beginnend met de eerste indrukken bij het uitpakken van de Reeva wrist wraps tot het testen tijdens het trainen.

Over Reeva

Reeva, is een van origine Nederlands bedrijf, opgericht in 2016, dat zich focust op het aanbieden van hoogwaardige lifting gear. Naast de wrist wraps moet je hierbij denken aan een lifting belt, lifting straps, knee sleeves etc. Hierbij is hun missie als volgt:

“Onze visie is simpel, we willen iedere sporter in staat stellen om optimaal te presteren zonder zich zorgen te hoeven maken over blessures of slecht materiaal.”

Reeva wrist wraps
Shop now!
bol.com (€23,95)

Eerste indruk van de reeva wrist wraps

De wrist wraps werden snel bezorgd, in minder dan 24 uur hadden we het pakket in huis. Deze wraps zaten in een mooie verpakking, en alles zonder beschadigingen.

Hoe hebben wij de wrist wraps getest?

Nick heeft de wrist wraps inmiddels meer dan 5 weken getest, waarbij hij 3 – 5 x per per week handstanden traint. Kenny gebruikt de wraps voornamelijk op de hoge intensiteit dip dagen, 1 a 2x per week. Tot nu toe zijn de resultaten enkel positief. Tijdens het uitvoeren van de weighted dip geven de wrist wraps veel stabiliteit. Bij de handstanden van Nick helpt het ook om de druk op de onderarmen te verminderen.

Materiaal van de reeva wrist wraps

De wrist wraps hebben een speciaal ontworpen kunststof rand. Deze zorgt ervoor dat de wraps beter op hun plek blijven zitten en maakt het makkelijker om de Wrist Wraps om & af te doen. Daarnaast zijn de Wrist Wraps gemaakt van elastische materiaal waardoor de Wrist Wraps niet gaan rafelen. 

Prijs van de reeva wrist wraps

Met een prijs van rond de 20 euro vallen de wrist wraps van Reeva in het middensegment van de markt. Wij hebben zelf in het verleden gebruik gemaakt van andere straps van rond de 15 euro. Deze voelden minder stevig en duurzaam aan. Wij vinden daarom de wrist wraps van Reeva de extra 5 euro zeker waard.

Eindoordeel

Wij zijn erg tevreden met de Reeva wrist wraps. Ze doen wat ze moeten doen. Ze voelen erg goed aan tijdens weighted dips / handstand pushups, en bieden daarbij de juiste ondersteuning. Daarbij vinden wij de prijs kwaliteit verhouding ook goed.

Reeva wrist wraps
Shop now!
bol.com (€23,95)
Meer Lezen
Start nu met calisthenics!
Heavyweight calisthenics beginner guide
Verder lezen?