Reeva lifting straps review

Streetlifting gear: Reeva lifting straps review

In deze post schrijven wij een review over de Reeva Lifting Straps. Nu verwacht je misschien niet direct dat een calisthenics beoefenaar lifting straps nodig heeft. Maar niks is minder waar. Nick (één van de coaches bij heavyweight calisthenics) is namelijk aan het trainen voor een front lever. En hierbij is de deadlift één van de side work oefeningen die hij uitvoert. En aangezien hij de deadlift aan het einde van zijn workout uitvoert is de extra grip tijdens de deadlift meer dan welkom. In deze post gaan wij dieper in op de straps die hij momenteel gebruikt: de Reeva lifting straps.

Table of Contents

Waarom lifting straps?

Lifting straps zijn een ideaal hulpmiddel bij het uitvoeren van deadlifts. Deze straps bestaan uit sterke banden die je om de bar heen wikkelt en aan je polsen bevestigd. Hier zijn enkele redenen waarom mensen lifting straps gebruiken:

  1. Verbeterde grip: Lifting straps helpen bij het verbeteren van de grip op de bar, vooral bij zware lifts zoals deadlifts of shrugs. Dit is vooral handig als vermoeidheid in de handen en onderarmen een belemmering wordt voor het tillen van zwaardere gewichten.

  2. Focus op specifieke spiergroepen: Soms kan de gripkracht de beperkende factor zijn bij het trainen van bepaalde spiergroepen. Lifting straps stellen je in staat om je grip minder belasten, waardoor je je beter kunt concentreren op het werken aan specifieke spiergroepen zonder dat je gripkracht je belemmert.

  3. Voorkomen van blessures: Bij sommige oefeningen, met name deadlifts, kan een zwakke grip leiden tot het gebruik van een verkeerde techniek om de stang vast te houden, wat kan resulteren in blessures aan de onderrug of andere delen van het lichaam.

In deze review nemen we je mee door onze ervaringen met de Reeva lifting straps, beginnend met de eerste indrukken bij het uitpakken van de Reeva lifting straps tot het testen tijdens het trainen.

Over Reeva

Reeva, is een van origine Nederlands bedrijf, opgericht in 2016, dat zich focust op het aanbieden van hoogwaardige lifting gear. Naast de lifting straps moet je hierbij denken aan een lifting belt, wrist wraps, knee sleeves etc. Hierbij is hun missie als volgt:

“Onze visie is simpel, we willen iedere sporter in staat stellen om optimaal te presteren zonder zich zorgen te hoeven maken over blessures of slecht materiaal.”

Eerste indruk van de reeva lifting straps

De lifting straps werden snel bezorgd, in minder dan 24 uur hadden we het pakket in huis. Deze straps zaten in een mooie verpakking, en alles zonder beschadigingen.

Hoe hebben wij de lifting straps getest?

Nick heeft de lifting straps inmiddels meer dan 5 weken getest, waarbij hij 1.5x per week deadlift. Tot nu toe zijn de resultaten enkel positief. Tijdens het uitvoeren van de deadlift heeft hij veel baat bij de lifting straps.

Nick traint de deadlift aan het eind van zijn training, na de one arm pull up en weighted pull up training. Op dit moment zijn de onderarmen al verzuurd, waardoor je geen optimale grip meer hebt. De straps zorgen ervoor dat Nick met de deadlift kan focussen op de spieren die hij aan wil spreken. Zonder dat de verzuurde onderarmen / verminderde grip een belemmering vormt.

Materiaal van de reeva lifting straps

De Reeva straps zijn gemaakt van duurzaam katoen. Met een lengte van 61 cm hebben de lifting straps een mooie lengte, zodat je de band ver om de stang kunt wikkelen.

Daarnaast hebben de straps een siliconen afwerking aan de binnenkant, waardoor deze comfortabel aanvoelt. Ook bij hogere gewichten.

Prijs van de reeva lifting straps

Met een prijs van rond de 20 euro vallen de lifting straps van Reeva in het middensegment van de markt. Wij hebben zelf in het verleden gebruik gemaakt van andere straps van rond de 15 euro. Deze hadden geen siliconen afwerking, en voelden daardoor minder fijn aan. Wij vinden deze extra toevoeging de extra 5 euro zeker waard.

Eindoordeel

Wij zijn erg tevreden met de Reeva lifting straps. Ze doen wat ze moeten doen. Ze voelen erg goed aan tijdens het deadliften, en bieden daarbij de juiste ondersteuning. Daarbij vinden wij de prijs kwaliteit verhouding ook goed.

 

Meer Lezen
Start nu met calisthenics!
Heavyweight calisthenics beginner guide
Verder lezen?