reeva lifting belt review

Streetlifting gear: Reeva lifting belt review

In deze post schrijven wij een review over de Reeva lifting belt. Nu verwacht je misschien niet direct dat een calisthenics beoefenaar een lifting belt nodig heeft. Maar niks is minder waar. Kenny (één van de coaches bij heavyweight calisthenics) is namelijk aan het trainen voor een weighted calisthenics wedstrijd: genaamd street lifting. En hierbij is de weighted squat een belangrijk onderdeel van de wedstrijd. Vandaar dat wij in deze post dieper ingaan op de lifting belt die hij momenteel gebruikt: de Reeva Lifting belt.

Table of Contents

Waarom een lifting belt?

Waarom is een kwalitatieve lifting belt belangrijk? Voor street lifters, zoals Kenny, is stabiliteit en ondersteuning van vitaal belang tijdens intensieve squat workouts. Het kan het verschil maken tussen een succesvolle lift en het risico op letsel. Daarom hebben wij besloten de Reeva lifting belt te testen, om te ontdekken of deze geschikt is voor zijn street lifting wedstrijd in 2024 (FinalRep Benelux).

In deze review nemen we je mee door onze ervaringen, beginnend met de eerste indrukken bij het uitpakken van de Reeva lifting belt tot het testen tijdens het trainen.

Over Reeva

Reeva, is een van origine Nederlands bedrijf, opgericht in 2016, dat zich focust op het aanbieden van hoogwaardige lifting gear. Naast de lifting belt moet je hierbij denken aan knee sleeves, wrist wraps, lifting straps etc. Hierbij is hun missie als volgt:

“Onze visie is simpel, we willen iedere sporter in staat stellen om optimaal te presteren zonder zich zorgen te hoeven maken over blessures of slecht materiaal.”

Eerste indruk van de reeva lifting belt

De lifting belt werd snel bezorgd, in minder dan 24 uur hadden we het pakket in huis. Hier werden we gelijk vrolijk van. Het pakket zag er ontzettend goed uit, de verpakking waar de lifting belt in zat is mooi afgewerkt. Dus echt een cadeautje om uit te pakken.

Type lifting belt

Deze variant op de lifting belt is een lever belt. Hierbij gebruik je een hendel om de belt strak aan te trekken. Zo’n lever belt werkt perfect om de riem strak om je middel te plaatsen. Dit heeft voornamelijk een toegevoegde waarde bij het uitvoeren van zware lifts. In ons geval gebruiken wij de belt voor squats en deadlifts met een hoge intensiteit in een lage rep range.

Montage van de reeva lifting belt

Het pakket dat je ontvangt bevat de leren belt, een lever en 2 schroeven om hem vast te zetten. Deze moet je zelf nog in elkaar zetten.

Dit bevestigen is geen hogere wiskunde. Je ziet gelijk wat je moet doen. Om de belt te prepareren draai je eenvoudig de 2 schroeven in de lever, waarna deze stevig vastzit. Het geheel van de materialen voelt robuust aan. Zeker aangezien het plaatje waarop je de lever aan de binnenkant vastzet, meeloopt met de kromming van de belt.

Voor je de lever vastzet is het wel belangrijk dat je test welke maat voor jou het beste past. Er zitten namelijk meerdere gaten in de riem, waardoor je deze op jouw specifieke behoefte aan kunt passen.

Reeva Lifting Belt
Shop now!
bol.com (€99,95)

Materialen van de reeva lifting belt

Reeva maakt indruk met hun keuze voor materialen. De lifting belt is vervaardigd uit hoogwaardig buffelleer. Dit voelt heel stevig en ‘zwaar’ aan, hiermee heb je zeker genoeg ondersteuning tijdens je zware lifts. Ook voelen de afmetingen van de belt (van 10 cm hoog en 1cm dik,) prettig om je middel.

De afwerking van de belt ziet er ook goed uit. De stiksels, die over de gehele rand van de belt te vinden zijn, vertonen geen losse draadjes. Daarbij is de leversluiting van de belt zeer robuust. Die kan wel tegen een stootje.

Hoe hebben wij de belt getest?

Kenny heeft de belt inmiddels meer dan 5 weken getest, waarbij hij 3x per week squat in verschillende rep ranges. Tot nu toe zijn de resultaten enkel positief. Tijdens het uitvoeren van de squat heeft hij veel baat bij de belt. En het grootste voordeel is dat het ontzettend makkelijk is om de belt snel om en af te doen.

Eindoordeel

De lifting belt van Reeva is een topper als je op zoek bent naar een hoogwaardige lever belt. Er zijn 3 redenen waarom wij een fan zijn van de belt.

Ten eerste werkt de lever ontzettend goed. Je trekt eenvoudig de belt strak om je middel, net voor je de set begint, en trekt deze weer net zo simpel los aan het einde van de set. Overal voelt de lever goed aan.

Ten tweede biedt de belt de nodige ondersteuning in de zware lifts, zonder dat deze in de weg zit.

Tot slot ziet de belt er esthetisch goed uit. Je kunt zien dat deze van hoogwaardige materialen is gemaakt, en wij gaan er dan ook vanuit dat deze lang mee zal gaan. Mocht dit niet het geval zijn, zullen we op een later moment onze review aanvullen.

Reeva Lifting Belt
Shop now!
bol.com (€99,95)
Meer Lezen
Start nu met calisthenics!
Heavyweight calisthenics beginner guide