Reeva knee sleeves review

Streetlifting gear: Reeva knee sleeves review

In deze post schrijven wij een review over de Reeva knee sleeves. Nu verwacht je misschien niet direct dat een calisthenics beoefenaar knee sleeves nodig heeft. Maar niks is minder waar. Kenny (één van de coaches bij heavyweight calisthenics) is namelijk aan het trainen voor een weighted calisthenics wedstrijd: genaamd street lifting. En hierbij is de weighted squat een belangrijk onderdeel van de wedstrijd. Vandaar dat wij in deze post dieper ingaan op de sleeves die hij momenteel gebruikt: de Reeva knee sleeves.

Table of Contents

Waarom knee sleeves?

Waarom zijn kwalitatieve knee sleeves belangrijk? Voor street lifters, zoals Kenny, is stabiliteit en ondersteuning van vitaal belang tijdens intensieve squat workouts. Het kan het verschil maken tussen een succesvolle lift en het risico op letsel. Daarom hebben wij besloten de Reeva knee sleeves te testen, om te ontdekken of deze geschikt zijn voor zijn street lifting wedstrijd in 2024 (FinalRep Benelux).

In deze review nemen we je mee door onze ervaringen, beginnend met de eerste indrukken bij het uitpakken van de Reeva knee sleeves tot het testen tijdens het trainen.

Over Reeva

Reeva, is een van origine Nederlands bedrijf, opgericht in 2016, dat zich focust op het aanbieden van hoogwaardige lifting gear. Naast de knee sleeves moet je hierbij denken aan een lifting belt, wrist wraps, lifting straps etc. Hierbij is hun missie als volgt:

“Onze visie is simpel, we willen iedere sporter in staat stellen om optimaal te presteren zonder zich zorgen te hoeven maken over blessures of slecht materiaal.”

Reeva Knee Sleeves
Shop now!
bol.com (€49,00)

Eerste indruk van de reeva knee sleeves

De knee sleeves werden snel bezorgd, in minder dan 24 uur hadden we het pakket in huis. Deze sleeves zaten in een mooie verpakking, en alles zonder beschadigingen.

Hoe hebben wij de knee sleeves getest?

Kenny heeft de knee sleeves inmiddels meer dan 5 weken getest, waarbij hij 3x per week squat in verschillende rep ranges. Tot nu toe zijn de resultaten enkel positief. Tijdens het uitvoeren van de squat heeft hij veel baat bij de knee sleeves. De sleeves geven extra warmte en stabiliteit rondom de knieën, waardoor de beweging makkelijker gaat. Maar ook het mentale aspect speelt mee. Met knee sleeves voelt het toch veiliger om nieuwe PR’s aan te tikken.

Materiaal van de reeva knee sleeves

Reeva maakt indruk met hun keuze voor materialen. De knee sleeves zijn gemaakt van het meest duurzame neopreen. De sleeves voelen dan ook stevig en sterk aan. Met een dikte van 7mm heb je genoeg ondersteuning tijdens je zware lifts. 

Tot slot ziet de afwerking van de sleeves er goed uit. De sleeves zijn dubbel gestikt, zonder losse eindjes. Overal zien de sleeves er gewoon goed uit.

Prijs van de reeva knee sleeves

Met een prijs van rond de 50 euro vallen de sleeves van Reeva in het middensegment van de markt. Er zijn goedkopere te vinden, maar waarschijnlijk niet van deze kwaliteit. Dus wil je puur voor de goedkoopste gaan, dan zijn dit niet de sleeves voor jou.

Echter vinden wij deze sleeves de meerprijs zeker waard. De 7mm dikte van de stof, en de overal kwaliteit van de sleeves garanderen je dat deze lang meegaan.

Maten van de reeva knee sleeves

De knee sleeves van Reeva komen in 4 verschillende maten (S, M, L & XL). Om jouw maat te vinden kun je eenvoudig jou de maattabel op hun website volgen. Hierbij meet je jouw knieomvang op, en kijk je in de tabel welke maat het beste past. Wij hebben deze aangehouden en de sleeves pasten precies. Wel is het goed om te weten dat hoe strakker de sleeves zitten, hoe meer effect deze hebben. Dus als je twijfelt omdat je op de rand zit. Raden wij je aan de smallere te kiezen.

Eindoordeel

Wij zijn erg tevreden met de Reeva knee sleeves. Ze doen wat ze moeten doen. Ze voelen erg goed aan tijdens het squatten, en bieden daarbij de juiste ondersteuning. Daarbij vinden wij de prijs kwaliteit verhouding ook goed.

Reeva Knee Sleeves
Shop now!
bol.com (€49,00)
Meer Lezen
Start nu met calisthenics!
Heavyweight calisthenics beginner guide