knee sleeves / knee wraps

Beste knee sleeves / knee wraps (2024) – uitgebreide koopgids!

Knee sleeves of knee wraps zijn een ideale toevoeging voor crossfitters, powerlifters en hardlopers. Of je nu een professionele atleet bent of gewoon op zoek bent naar manieren om je knieën te ondersteunen tijdens het sporten, het gebruik van knee sleeves kan jou zeker helpen. 

In deze blog lees je over het verschil tussen knee sleeves en knee wraps, wat de voordelen zijn van het trainen met knie ondersteuning. Daarnaast raden wij jou specifieke producten aan, zodat jij er direct mee aan de slag kunt.

Navigeer

Wat zijn knee sleeves en hoe werken ze?

Knee sleeves zijn elastische wikkels / omhulsels die om de knieën worden gedragen tijdens het sporten. Ze zijn gemaakt van stretchend materiaal, zoals neopreen, en zijn ontworpen om de knieën te ondersteunen en te stabiliseren tijdens bewegingen.

Naast dat ze de knie ondersteunen kunnen ze ook helpen om kniepijn te verminderen en de bloedcirculatie in de knieën te verbeteren.

Knee sleeves zijn een populair hulpmiddel voor atleten die intensief sporten, zoals gewichtheffers en hardlopers, omdat ze kunnen helpen om overbelasting en letsel aan de knieën te voorkomen.

Wat zijn knee wraps en hoe werken ze?

Knee wraps zijn lange rechthoekige stukken stoffen die om de knieën heen worden gewikkeld om de knieën te ondersteunen en te stabiliseren tijdens het sporten.

Ze worden om de knieën heen gewikkeld met een specifieke techniek om optimale ondersteuning te bieden. Wanneer de wraps stevig om de knieën heen zijn gewikkeld, creëren ze een compressie-effect op de knieën. Dit helpt om de knieën te stabiliseren tijdens bewegingen.

Wraps worden met name gebruikt door atleten die intensief sporten en regelmatig grote belasting op hun knieën plaatsen, zoals gewichtheffers. Bijvoorbeeld voor de squat hebben knee wraps een uitgebreide toegevoegde waarde.

wat is het verschil tussen knee sleeves en knee wraps?

Er is een duidelijk verschil tussen knee sleeves en knee wraps, hoewel ze beiden worden gebruikt om de knieën te ondersteunen en te stabiliseren tijdens het sporten.

Knee sleeves bestaan uit één geheel en worden aangetrokken door ze eerst over je voet en onderbeen te trekken alvorens je deze om je knie kan plaatsen. Ze bieden ondersteuning en stabilisatie aan de knieën, maar zijn niet zo stevig als knee wraps.

Knee wraps, aan de andere kant, zijn gemaakt van steviger materiaal, zoals katoen, en worden om de knieën heen gewikkeld met een speciale techniek. Ze bieden meer stevigheid en ondersteuning dan knee sleeves, maar zijn ook moeilijker aan te brengen en te verwijderen.

Knee wraps worden vaak gebruikt door gewichtheffers die op zoek zijn naar extra stabiliteit tijdens het uitvoeren van zware lifts.

onze favoriete knee wraps / knee sleeves

Hieronder vind je onze favoriete knee sleeves en wraps.

Gorilla wear knee wraps

Gorilla Wear Knee Wraps
Beste knee wraps
Shop now!
bol.com (€25,15)

Met een totale lengte van 2.5 meter kun je deze knee wraps eenvoudig meerdere keren om je knieën wikkelen. Deze wraps zijn gemaakt van katoen en hebben een hoogte van 7.5cm en een dikte van 5mm. De Gorilla wear kneww wraps de perfecte aanvulling om je 1 rep max van je squat mee te ondersteunen. 

Reeva knee sleeves (7mm)

Reeva Knee Sleeves
Beste weightlift knee sleeves
Shop now!
bol.com (€49,00)

Deze 7mm dikke knee sleeves van Reeva zijn een ideaal alternatief op de knee wraps. Het is niet altijd makkelijk om knee wraps om te wikkelen, en deze sleeve gaat eenvoudig over je knie heen.

De ondersteuning die je knieën krijgen door de dikke 7mm neopreen sleeves zijn net als de wraps ideaal tijden het uitvoeren van zware kracht oefeningen.

Rehband RX kniebrace (3mm)

Rehband RX Kniebrace
Beste hardloop knee sleeve
Shop now!
bol.com (€25,41)

Wanneer je jouw knieën wilt ondersteunen tijdens het hardlopen, dan heb je juist geen behoefte aan een dikke sleeve. Deze knellen teveel af om een langere periode om te hebben.

Vandaar dat de Rehband RX Kniebrace perfect is om tijdens het hardlopen te dragen. Deze is slechts 3mm dik, en daardoor comfortabel voor een langere periode te dragen. 

De Rehband kniesleeve houdt je knie warm en zorgt voor stabiliteit zodat jij je kunt blijven focussen op het hardlopen.

Let op deze verpakking bevat 1 kniebrace.

Keuze tussen knee sleeves en knee wraps

Welke van de twee voor jou de beste optie is, is geheel afhankelijk van de sport die je ermee gaat beoefenen.

De knee sleeves geven je een goede ondersteuning maar lang niet zoveel als mogelijk is bij de knee wraps. Vandaar dat het voor powerlifters de betere keuze is om knee wraps aan te schaffen.

Echter is er een tweede belangrijk verschil tussen wraps en sleeves, namelijk de moeilijkheid van het aanbrengen en verwijderen.

Knee wraps moeten op een specifieke manier worden gewikkeld om optimale ondersteuning te bieden. Hierdoor zijn ze moeilijker om aan te brengen en te verwijderen. Knee sleeves zijn eenvoudiger aan te brengen en verwijderen. Vandaar dat deze voor beginners de verstandige keuze zijn.

Voordelen van sleeves / wraps tijdens het sporten

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van knee sleeves tijdens het sporten.

Ten eerste bieden ze ondersteuning en stabilisatie aan de knieën, wat kan helpen om overbelasting en letsel te voorkomen. Dit is vooral nuttig voor atleten die intensief sporten en regelmatig grote belasting op hun knieën plaatsen, zoals gewichtheffers en hardlopers.

Ten tweede kunnen knee sleeves helpen om kniepijn te verminderen door de knieën te ondersteunen en de bloedcirculatie te verbeteren. Dit kan atleten in staat stellen om langer en intensiever te trainen zonder dat ze last krijgen van kniepijn.

Waar op letten bij het kopen van knee sleeves?

Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je op moet letten wanneer je knee sleeves koopt. 

Ten eerste is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Knee sleeves die te klein zijn passen niet goed goed en zijn oncomfortabel tijdens het trainen, terwijl sleeves die te groot zijn zullen afzakken waardoor ze hun ondersteunende functie verliezen.

Het is daarom aan te raden om je knieën op te meten voordat je sleeves koopt om ervoor te zorgen dat je de juiste maat besteld.

Ten tweede is het aan te raden om te kijken naar de dikte van de sleeves. Dikkere sleeves bieden meer ondersteuning, maar kunnen hinderlijk zijn tijdens bewegingen.

Dunnere sleeves daarintegen bieden minder ondersteuning, maar zijn wel comfortabeler om te dragen. Het is daarom belangrijk om te overwegen wat voor jou het belangrijkste is: ondersteuning of comfort.

De meest voorkomende maten zijn knee sleeves van 3mm, 7mm. Welke van deze voor jouw de beste keuze is, heeft voornamelijk te maken met de sport waarvoor je deze gaat gebruiken.

De 3mm geeft de minste ondersteuning en is het beste geschikt voor dagelijkse gebruik, en om bijvoorbeeld te hardlopen.

De 7mm de ideale keuze voor zware krachttraining, bijvoorbeeld wanneer je gaat squatten of andere vormen van powerlifting of crossfit. Deze dikte geeft je maximale ondersteuning, maar daardoor verlies je wel flexibiliteit.

Fitness materiaal

Mocht je interesse hebben in andere fitness materialen? Lees dan ook onze guides over Wrist wraps & weerstandsbanden.

Meer Lezen
Start nu met calisthenics!
Heavyweight calisthenics beginner guide
Verder lezen?