handknijper

Beste handknijper kopen? (2024)

Wat is de beste handknijper? Om die vraag te beantwoorden hebben wij deze blogpost geschreven. Een handknijper is namelijk een ontzettend handig fitnessapparaat om thuis te hebben. Hiermee kun jij namelijk eenvoudig aan je grip kracht werken.

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van een handknijper. Het kan helpen bij het verbeteren van de hand- en onderarmkracht, wat belangrijk kan zijn voor sporters, muzikanten en mensen die fysiek werk verrichten. Ook helpt het bij het voorkomen van blessures en het verbeteren van de algehele gezondheid van de handen en onderarmen.

Key punten van deze blogpost:

 • Een handknijper is een eenvoudig trainingsapparaat dat wordt gebruikt om de hand- en onderarmkracht te vergroten.
 • Het gebruik van een knijphalter helpt jou bij het verbeteren van je hand- en onderarmkracht, en het voorkomen van blessures.
 • Er zijn verschillende soorten handknijpers beschikbaar en het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals weerstandsniveau en materiaal bij het maken van een keuze.

Inhoudsopgave

Beste handknijper

Wil jij niet de hele blog lezen, maar gewoon weten welke handknijper wij aanraden? Kies dan voor de beginner of gevorderde set van ‘Gouden Grip’.

Gouden grip handknijpers beginnersset
Beste Handknijpers
Shop now!
bol.com (€39,97)

Wat Is Een Handknijper

Een handknijper, ook wel bekend als knijphalter, is een trainingsapparaat waarmee je eenvoudig je hand- en onderarm kracht versterkt. Zo’n knijper bestaat uit twee handgrepen waartussen een veer is bevestigd. Door de handgrepen samen te knijpen, wordt de veer samengedrukt en wordt er weerstand gecreëerd.

Verschillende soorten Handknijpers

Handknijpers zijn verkrijgbaar in verschillende weerstandsniveaus, waardoor ze geschikt zijn voor zowel beginners als gevorderde sporters. Ze zijn ook relatief goedkoop en makkelijk mee te nemen, waardoor ze een handige toevoeging zijn aan jouw thuis fitness setup.

Voor wie is een knijphalter handig?

Het gebruik van handknijpers helpt bij het verbeteren van de grijpkracht, wat vooral handig is voor sporters die sporten beoefenen waarbij een sterke grip vereist is. Voorbeelden zijn calisthenics, klimmen, gewichtheffen en vechtsporten. Daarnaast is het trainen met dit apparaat handig als je fysiek werk uitoefent, waar grip van belang is.

Voordelen Van Handknijpers

 • Verbeterde grip kracht: Handknijpers zijn ontworpen om de spieren in je handen en onderarmen te versterken. Dit leidt tot een verbeterde grip kracht, waardoor je beter in staat bent om objecten vast te houden en te tillen.

   

 • Versterking van de handspieren: Handknijpers zijn een geweldige manier om de handspieren te versterken, waardoor je beter in staat bent om dagelijkse taken uit te voeren, zoals het openen van potten of het tillen van boodschappentassen.

   

 • Draagbaarheid: Handknijpers zijn klein en licht, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Je kunt ze overal gebruiken, of je nu thuis bent of onderweg.

   

 • Blessure ondersteuning: Door te trainen met dit fitness apparaat kun je blessures voorkomen en zelfs verhelpen. Deze tool kan je helpen bij bijvoorbeeld RSI of een tennisarm.

Soorten knijphalters

Als je op zoek bent naar een handknijper, dan zijn er verschillende soorten waaruit je kunt kiezen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten die beschikbaar zijn:

Verstelbare handknijper

Een verstelbare handknijper is een knijper waarbij je de weerstand kunt aanpassen. Hierdoor heb je aan één handknijper genoeg om op langere termijn progressive overload toe te passen.

Kunststof handknijper

Een kunststof handknijper is een handknijper die gemaakt is van kunststof materiaal. Dit type is licht van gewicht en daarom gemakkelijk mee te nemen. Deze knijphalter is minder duurzaam dan de metalen variant. En vaak ook goedkoper.

Pulver handtrain set
Beste kunststof handknijper
Shop now!
bol.com (€22,95)

Stalen handknijper

Een metalen handknijper is zwaar van gewicht dan de kunststof variant. Deze knijphalter zal langer meegaan, en is de regel duurder qua aanschaf.

Gouden grip handknijpers beginnersset
Beste Handknijpers
Shop now!
bol.com (€39,97)

Hoe Te Gebruiken

Als je een knijper hebt gekocht, wil je natuurlijk weten hoe je deze moet gebruiken. Hieronder vind je een aantal tips om je op weg te helpen.

Instellen Van De Weerstand

Sommige handknijpers hebben een draaiknop waarmee je de weerstand kunt instellen. Als beginner is het belangrijk om te beginnen met een lage weerstand en deze langzaam op te bouwen. Zo voorkom je blessures en kun je op een veilige manier trainen.

Oefeningen

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van simpele oefeningen met een handknijper:

 • Knijp de handknijper 10 keer samen en laat vervolgens los. Herhaal dit 3 keer.
 • Knijp de handknijper 5 keer samen en houd deze 5 seconden vast. Laat vervolgens los. Herhaal dit 3 keer.
 • Knijp de handknijper 10 keer samen en houd deze 10 seconden vast. Laat vervolgens los. Herhaal dit 3 keer.


Zoals je kunt zien  in de oefeningen hierboven kun je variëren in zowel het aantal reps als de tijd dat je de knijper ingeknepen houdt. Belangrijk is dat je iedere workout iets zwaarder maakt dan de vorige. Houd er daarbij rekening mee dat het trainen van je grip ook een vorm van krachttraining is en dat je je spieren moet laten herstellen tussen de trainingen door.

Aankoopgids beste handknijper

Kies Het Juiste Niveau

Bij het kiezen van een handknijper is het belangrijk om het juiste niveau te kiezen dat past bij jouw trainingsdoelen. Als je net begint met trainen, kies dan voor een lichter niveau om te voorkomen dat je je handen overbelast. Als je al wat meer ervaring hebt, kun je een zwaarder niveau kiezen om je gripkracht te verbeteren.

Kwaliteit En Duurzaamheid

Bij het kiezen van een handknijper is het belangrijk om te letten op de kwaliteit en duurzaamheid. Kies voor een handknijper van goede kwaliteit die lang meegaat en niet snel kapot gaat. Let ook op het materiaal waarvan de handknijper is gemaakt. Een handknijper van roestvrij staal is duurzamer dan een handknijper van plastic.

Alternatief voor onderarm training

Ben jij op zoek naar een andere mogelijkheden om je onderarmen te trainen? Lees dan ook onze blogpost over de beste wristroller.

Veelgestelde Vragen

Hieronder lees je de meestgestelde vragen over knijphalters.

Hoe gebruik je de Handknijper?

Het gebruik van een Handknijper is eenvoudig. Plaats deze in je handen en knijp hem samen. Houd de knijper enkele seconden vast en laat hem dan langzaam los. Herhaal dit een aantal keer. 

Welke spieren train je met een handtrainer?

Een handtrainer is ontworpen om de spieren in je handen en onderarmen te trainen. De meeste handtrainers zijn gericht op het versterken van de gripkracht, hand en onderarmspieren.

Wat is het nut van een handtrainer?

Een handtrainer kan verschillende voordelen bieden, afhankelijk van je doelen en behoeften. Deze kan helpen bij het verbeteren van de gripkracht, het verminderen van pijn en stijfheid in de handen en polsen, het verbeteren van de coördinatie en het verminderen van het risico op blessures.

Meer Lezen
Start nu met calisthenics!
Heavyweight calisthenics beginner guide
Verder lezen?