elbow sleeves

Beste elbow sleeves (2024) – uitgebreide koopgids!

Elbow sleeves, ook wel elleboog sleeves genoemd, zijn een ideaal product om je ellebogen te ondersteunen. Of je nu een fanatieke sporter bent, die op zoek is naar dat kleine beetje hulp voor de PR. Of dat je een vervelende blessure hebt, waardoor je op zoek bent naar manieren om de pijn in je ellebogen te verlichten, het gebruik van een elleboog sleeve kan jou zeker helpen.

In deze blogpost zullen we het hebben over wat een elbow sleeve precies is. Vervolgens bespreken we de voordelen van het gebruiken van een sleeve.

Navigeer

Wat is een elbow sleeve?

Een elbow sleeve is een beschermende band die je om je elleboog heen draagt. Dit kan tijdens het sporten zijn, maar ook tijdens dagelijkse bezigheden.

Deze sleeves worden gemaakt van een stretchy, ademend materiaal, zoals neopreen of nylon. Met Als doel de elleboog te ondersteunen en te beschermen tegen letsel.

Ze zijn te verkrijgen in verschillende maten. Wat ook zeer belangrijk is aangezien een elbow sleeve slechts nut heeft als deze goed aansluit op je elleboog. Bij een te losse sleeve, heeft deze geen effect. En wanneer deze te strak zit, knelt die de bloedsomloop teveel af.

On favoriete elbow sleeves

Hieronder vind je onze favoriete elbow sleeves.

FitNick Elbow sleeve

FitNick Elbow sleeve
Beste power / street lifting sleeve
Shop now!
bol.com

Deze elbow sleeves zijn perfect voor zware krachtoefeningen zoals de weighted dip, bench press of zelfs de planche. Ze zijn maar liefst 7mm dik en gemaakt van neopreen. Daarmee bieden ze de optimale ondersteuning voor een intense workout. 

Bij het bestellen van dit product ontvang je 2 sleeves

Sport+ elleboog brace

Sport+ elleboogbrace
Beste blessure elleboog brace
Shop now!
bol.com (€4,88)

Deze sleeve van sport+ is aanzienlijk dunner dan de FitNick variant. En daarmee is die juist geschikt voor langdurig gebruik. Bijvoorbeeld wanneer je last hebt van blessures. Of wanneer je een sport uitvoert met minder hoge intensiteit inspanning.

Bij het bestellen van dit product ontvang je 1 sleeve.

GORNation calisthenics arm sleeve

arm sleeve
Beste full arm sleeve
Shop now!
amazon.nl

Wil jij je armen nog meer ondersteuning geven? Kies dan voor deze GORNation full arm sleeve, speciaal voor calisthenics beoefenaars.

Hiermee ondersteun je niet alleen je ellebogen, maar ook je biceps, triceps en onderarmen.

Bij het bestellen van dit product ontvang je 2 arm sleeves

Voor wie is een elbow sleeve nuttig?

Er zijn 2 groepen mensen die baat hebben bij een elbow sleeve, namelijk fanatieke (kracht) sporters en mensen met een elleboog blessure.

Sporters variant

Voor krachtsporters, mensen die aan power of street lifting doen, en calisthenics beoefenaars is een goede ondersteuning voor de ellebogen cruciaal.

Bij deze sporten komt veel druk op de gewrichten te staan, waardoor er kans ontstaat op blessures.

Maar ook voor beoefenaars van andere sporten is de elbow sleeve van toegevoegde waarde. Bijvoorbeeld bij golfers en tennissers, aangezien er bij deze sporten ook een hoge druk op de ellebogen ontstaat.

Blessures

Een elbow sleeve houdt je arm warm en helpt het bij het herstel en voorkomen van blessures. Vandaar dat deze ideaal is voor iedereen met een elleboogblessure. 

Voordelen van elbow sleeves

Er zijn een hoop voordelen verbonden aan het gebruiken elbow sleeves tijdens het trainen. Hieronder vind je een aantal van de belangrijkste op een rij:

  • Ondersteuning: Misschien wel het belangrijkste voordeel van een elbow sleeve is dat het je ellebogen ondersteunt tijdens het trainen. Dit kan helpen bij pijn bij een eventuele blessure verminderen, maar ook net het beetje extra kracht geven voor je zware reps.

  • Beter prestaties: de elbow sleeve biedt een fysiek voordeel door de compressie. Maar daarnaast helpt deze ook mentaal voor je zware reps. Vooral als je in het verleden last hebt gehad van elleboog blessures, kan dit in je hoofd gaan zitten tijdens je training.

    Waardoor je focust of je elleboog het wel houdt, en niet op de oefening zelf. Bij het dragen van de elbow sleeve heb je mentale rust waardoor je volledig focust op de oefening.

  • Bescherming: Een elleboog sleeve helpt ook om blessure aan je elleboog te voorkomen. Doordat je elleboog beschermd en ondersteund wordt, neemt de kans op blessure af.

  • Verbetering van de bloedcirculatie: elbow sleeves zijn gemaakt van compressiemateriaal, waardoor ze de bloedcirculatie verbeteren.

  • Vermindering van pijn en stijfheid: Dit is vooral voor mensen die last hebben van chronische pijn of stijfheid in hun ellebogen.

Waar op letten bij kopen van elbow sleeves?

Als je van plan bent om elbow sleeves te kopen voor het trainen, let dan op de volgende punten..

Allereerst is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Elbow sleeves die te klein zijn zitten oncomfortabel tijdens het trainen, en knellen teveel af. Daarentegen zakken te grote sleeves af waardoor je geen effect van de sleeves hebt.

Meet daarom eerst je ellebogen op voordat je een set besteld. Bij de eerder genoemde sleeves kun je per product eenvoudig aflezen welke omtrek gelijk staat aan welke maat. 

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de dikte van de sleeves. Dikkere sleeves bieden namelijk meer ondersteuning, maar kunnen hinderlijk zijn tijdens bewegingen.

Dunnere sleeves daarentegen bieden minder ondersteuning, maar zijn wel comfortabeler om te dragen voor de langere termijn. Maak daarom de keuze wat voor jou het belangrijkste is: ondersteuning of comfort.

Andere materialen

Wil jij je resultaten in de sportschool maximaliseren? Bekijk dan ook onze andere ondersteunende materialen zoals

Meer Lezen
Start nu met calisthenics!
Heavyweight calisthenics beginner guide

Deel deze post!

Verder lezen?