Calisthenics park

Calisthenics park Elderveld Arnhem
Calisthenics Park Elderveld Arnhem

Buiten trainen In een calisthenics park

In de zomer is het heerlijk om buiten in een calisthenics park te trainen. En alhoewel je veel Calisthenics oefeningen in een willekeurige speeltuin uit kunt voeren. Is het toch lekkerder om in een speciaal aangelegd calisthenics park te trainen. Hier kom je vaak andere enthousiastelingen tegen. Rondom de meeste calisthenics parken ontstaat er een community waarbij zowel beginners als ervaren beoefenaars samenkomen. En het grootste voordeel is dat deze parken puur neergezet zijn om calisthenics te beoefenen. Hierdoor zijn trainingsmogelijkheden vaak net wat uitgebreider. De mogelijkheden om pull-ups, push-ups, Muscle-ups, dips en alle andere calisthenics oefeningen uit te voeren zijn in een streetworkout park beter uitgedacht..

Calisthenics parken in Nederland en Belgie

In Nederland en Belgie is het aantal calisthenics parken de afgelopen jaren enorm toegenomen. In grote steden zoals Amsterdam, Den Haag en Rotterdam waren ze er vroeg bij en ondertussen zijn hier al heel veel streetworkout parken gebouwd. Maar ook bijvoorbeeld in Eindhoven is recentelijk nog een enorm urban Sports park gebouwd waar meerdere alternatieve sporten samenkomen. Een mooie ontwikkeling is dat de parken ook steeds groter worden. Steeds meer gemeentes zien het belang van sporten in. En zijn daarom bereid om te investeren in Calisthenics sportgelegenheden. 

Sommige parken zijn makkelijk te vinden, zoals het Rembrandt calisthenics park in Amsterdam, terwijl er ook veel kleinere parken juist heel moeilijk te vinden zijn. Gelukkig is er een makkelijker manier om een park bij jou in de buurt te vinden. Op de kaart hieronder vind je alle Calisthenics parken in Nederland en Belgie gemarkeerd. Hiermee kun je heel gemakkelijk een park bij jou in de buurt vinden!

Parken toevoegen

Ken jij een park dat nog niet op de kaart staat? Laat dit dan weten aan de makers van bovenstaande kaart. Zij zijn altijd opzoek naar nieuwe plekken, en zo help jij de community weer verder groeien!