burpees

Burpees: De Ultieme Full-Body Oefening

Burpees zijn een populaire oefening die vaak wordt opgenomen in trainingsschema’s voor beginnende en gevorderde sporters. Deze oefening is een combinatie van verschillende bewegingen, namelijk een squat, push-up en een sprong. Burpees zijn een effectieve manier om kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen, en kunnen worden uitgevoerd zonder enige apparatuur.

Wat Zijn Burpees

Een burpee is een combinatie oefening van een squat, pushups en sprong. Waarmee je voornamelijk je conditie traint. Er zijn talloze varianten op de burpee om deze eenvoudig of zwaarder te maken.

Voordelen Van Burpees

Vetverbranding

Burpees zijn een effectieve manier om vet te verbranden. Door de explosieve bewegingen worden de spieren in het hele lichaam geactiveerd, wat leidt tot een verhoogde stofwisseling en verbranding van calorieën.

Spieropbouw

Wanneer je nog weinig krachttraining ervaring hebt, zullen burpees je helpen bij het opbouwen van spiermassa. Met deze oefening train je eenvoudig een groot aantal spiergroepen.

Verbeterde Conditie

Burpees zijn een uitstekende oefening om de algehele conditie te verbeteren. Deze oefening vereist kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen om correct uit te voeren. Door deze oefening te trainen, zul je jouw hartslag verhogen en je longcapaciteit vergroten, wat weer resulteert in een betere algehele conditie.

Kortom, burpees zijn een geweldige oefening voor iedereen die op zoek is naar een effectieve manier om vet te verbranden en de algehele conditie te verbeteren.

Hoe Doe Je Een Burpee Correct

Beginpositie

Om te beginnen, sta rechtop met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Zorg ervoor dat je rug recht is en je armen langs je lichaam hangen.

Sprong Omhoog

Spring eerst omhoog en wanneer je landt ga je door je knieën en plaats je handen op de grond voor je. Spring met beide voeten naar achteren, zodat je in een plankpositie terechtkomt. Zorg ervoor dat je lichaam recht is en je buikspieren aangespannen zijn.

Push-Up Positie

Buig je ellebogen en laat je lichaam zakken tot je borst bijna de grond raakt. Houd je buikspieren aangespannen en zorg ervoor dat je rug recht blijft.

Terug Naar Beginpositie

Duw jezelf vervolgens weer omhoog naar de plankpositie en spring met beide voeten naar voren, zodat je weer in de beginpositie terechtkomt.

Herhaal deze beweging voor het gewenste aantal herhalingen. Zorg ervoor dat je de beweging gecontroleerd uitvoert en dat je je buikspieren aangespannen houdt gedurende de hele oefening.

Tips Voor Het Uitvoeren Van Burpees

Ademhaling

Bij het uitvoeren van burpees is het belangrijk om op de juiste manier te ademen. Het is aan te raden om bij het naar beneden gaan van de burpee, in te ademen en bij het omhoog springen uit te ademen. Op deze manier kan het lichaam voldoende zuurstof binnenkrijgen en kan de oefening op een efficiënte manier worden uitgevoerd.

Snelheid

Ga niet te snel bij het uitvoeren van burpees. Het is beter om de oefening op een gecontroleerde manier uit te voeren, waarbij de focus ligt op de techniek van de beweging.

Veelgestelde vragen

Hoeveel burpees per minuut is een goede workout?

Het aantal dat je per minuut doet, hangt af van je fitnessniveau en trainingsdoelen. Over het algemeen wordt een tempo van 10-15 burpees per minuut als goed beschouwd voor een effectieve workout.

Wat zijn de belangrijkste spieren die je traint met burpees?

Burpees zijn een full-body oefening en trainen veel spiergroepen tegelijkertijd. De belangrijkste spieren die je traint zijn je borst, armen, schouders, rug, buikspieren, billen en benen.

Hoe kan ik een burpee challenge aangaan?

Een burpee challenge kan op verschillende manieren worden aangegaan. Je kunt bijvoorbeeld een bepaald aantal per dag of week afspreken en dit langzaam opbouwen. Of je kunt een vriend of familielid uitdagen om samen een bepaald aantal burpees te doen binnen een bepaalde tijd.

Meer Lezen
Start nu met calisthenics!
Heavyweight calisthenics beginner guide
Verder lezen?