fitness boeken

Fitness boek kopen? Vind hier onze top 5!

Een van de beste manieren om fit te blijven is door eerst kennis op te doen door middel van het lezen van een fitness boek. Door het lezen van een fitness boeken leer je een schat aan informatie over oefeningen, voeding en gezondheid, en kunnen een geweldige bron van inspiratie zijn voor iedereen die hun fitnessdoelen willen bereiken.

Bij het samenstellen van onze lijst met beste fitnessboeken hebben we uitgebreid onderzoek gedaan en verschillende boeken getest om de beste opties te vinden voor mensen van alle fitnessniveaus en interesses. Lees verder om te ontdekken welke boeken onze topkeuzes zijn en waarom.

Table of Contents

Beste fitness boeken

Wat is het beste fitness boek? In deze lijst vind je  favoriete fitness boeken. Als enthousiaste sporters hebben we talloze boeken gelezen en beoordeeld om jou te voorzien van de meest informatieve en nuttige gidsen. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde fitnessfanaat, deze boeken bieden een schat aan informatie en inspiratie.

Overcoming gravity

Overcoming Gravity
Beste Calisthenics boek
Shop now!
amazon.nl (€55,93)

Als je serieus bent over calisthenics, turnen of andere vormen van lichaamsgewicht training, dan is dit fitness boek een must-have.

Overcoming Gravity bevat een schat aan informatie over progressies, oefeningen en trainingsmethoden die je nergens anders zult vinden. Het is geschreven door een professionele gymnast en krachttrainer, dus de informatie is betrouwbaar en van hoge kwaliteit. Dit calisthenics boek bevat ook een uitgebreide handleiding over hoe je je eigen trainingsschema kunt samenstellen.

Het boek is echter vrij dik en kan overweldigend zijn voor beginners. Het is gericht op gevorderde atleten en kan te gedetailleerd zijn voor mensen die nog niet zo bekend zijn met bodyweight training. Bovendien is het in het Engels geschreven, dus het kan lastig zijn voor mensen die de taal niet goed beheersen.

Al met al is Overcoming Gravity een uitstekend boek voor iedereen die serieus is over bodyweight training. Het is een waardevolle bron van informatie en zal je helpen om je training naar een hoger niveau te tillen.

Starting Strenght: Basic barbell training

Als je op zoek bent naar een fitness boek over krachttraining, dan is Starting Strength: Basic Barbell Training een uitstekende keuze. Dit boek is geschreven door Mark Rippetoe en is een van de meest complete boeken over krachttraining die er zijn. Het boek is ideaal voor beginners en gevorderden en is geschikt voor iedereen die serieus aan krachttraining wil doen.

Dit fitness boek is zeer praktisch en gedetailleerd, waardoor het gemakkelijk is om te lezen en te begrijpen. Alle belangrijke aspecten van krachttraining worden behandeld, inclusief techniek, vorm en programma’s. Vandaar dat dit boek geschikt is voor beginners en gevorderden. 

Een nadeel van het boek is dat sommige delen voor beginners ingewikkeld kunnen zijn. Maar over het algemeen is Starting Strength: Basic Barbell Training een uitstekende keuze voor iedereen die serieus aan krachttraining wil doen.

Rebuilding Milo

Rebuilding Milo
Beste blessure preventie boek
Shop now!
bol.com (€42,99)

Wij raden rebuilding Milo aan voor iedereen die fanatiek traint en blessures wil voorkomen. Dit boek  is geschreven door Dr. Horschig’s, een vooraanstaand fysiotherapeut, ook wel bekend van squat university. Hierin vind je praktische tips en oefeningen voor serieuze krachttraining.

Dit boek biedt een uitgebreide handleiding voor het voorkomen en genezen van blessures. Daarnaast bevat het veel informatie over hoe het lichaam werkt en hoe je het kunt versterken om blessures te voorkomen.

Een van de beste aspecten van dit boek is de schrijfstijl. Het is goed geschreven en gemakkelijk te begrijpen. De auteur is een expert op het gebied van blessurepreventie en heeft jarenlange ervaring. Zijn kennis en ervaring komen duidelijk naar voren in het boek.

Het tweede grote voordeel van dit boek is dat het zich richt op de oorzaak van blessures, niet alleen op de symptomen. Het legt uit hoe het lichaam werkt en hoe je het kunt versterken om blessures te voorkomen. Daarnaast bevat het gedetailleerde informatie over hoe je blessures kunt genezen wanneer je deze toch oploopt.

Bodyweight strenght training anatomy

Bodyweight Strength Training Anatomy
Beste anatomie boek
Shop now!
bol.com (€17,99)

Als je geïnteresseerd  bent in een boek dat je helpt bij het opbouwen van kracht en spieren met lichaamsgewichtsoefeningen, dan is Bodyweight Strength Training Anatomy van Bret Contreras een goede keuze.

Dit boek bevat een uitgebreide lijst met verschillende oefeningen die je thuis of in het (calisthenics) park kunt trainen.

Daarnaast maakt het gebruik van duidelijke illustraties waardoor je de oefeningen correct kunt uitvoeren.

Maar de echte kwaliteit zit hem in de anatomische illustraties in dit boek. Daardoor leer je naast het  trainen, direct hoe je lichaam in elkaar zit.

Olympic weightlifting

Olympic Weightlifting
Beste weightlifting boek
Shop now!
bol.com (€39,99)

Als je serieus bent over gewichtheffen, dan is “Olympic Weightlifting: Een Complete Gids voor Atleten en Coaches” een boek dat je niet mag missen. Dit is een uitgebreide gids die geschikt is voor zowel sporters als hun coaches en waarin je alles leert wat je moet weten over olympisch gewichtheffen.

Het boek begint met een inleiding tot olympisch gewichtheffen en gaat vervolgens verder met de technieken voor de snatch en clean and jerk. Het bevat ook informatie over het ontwerpen van trainingsschema’s en het voorkomen van blessures.

Dit boek bevat gedetailleerde informatie over de techniek en de biomechanica van gewichtheffen, evenals praktische tips voor het ontwerpen van trainingsschema’s.

Fitness boeken koopgids

Als je op zoek bent naar de beste fitness boeken, zijn er een paar belangrijke factoren om te overwegen voordat je een aankoop doet. Hier zijn enkele belangrijke functies om naar te zoeken:

Doelstellingen

Het is belangrijk om te overwegen wat jouw specifieke fitnessdoelen zijn voordat je een boek koopt. Zoek naar boeken die zich richten op jouw specifieke doelen, zoals afvallen, krachttraining of het verbeteren van je uithoudingsvermogen.

Expertise

Controleer de geloofwaardigheid van de auteur van het boek. Zoek naar boeken geschreven door gecertificeerde personal trainers, voedingsdeskundigen of andere experts op het gebied van fitness.

Inhoud

Controleer de inhoud van het boek voordat u het koopt. Zoek naar boeken met duidelijke en beknopte instructies, illustraties en foto’s die de oefeningen of technieken duidelijk uitleggen. Controleer ook of het boek geschikt is voor uw fitnessniveau.

Recensies

Lees de recensies van andere klanten voordat je een boek koopt. Dit help je om een idee te krijgen van de kwaliteit van het boek en of het geschikt is voor jouw behoeften.

Meestgestelde vragen over fitness boeken

Hoe kan ik beginnen met fitness?

Als je wilt beginnen met fitness, is het belangrijk om eerst je doelen te bepalen. Wil je bijvoorbeeld afvallen, spiermassa opbouwen of je algemene fitheid verbeteren? Vervolgens kun je op zoek gaan naar een sportschool, personal trainer of online programma dat bij jouw doelen past. Begin rustig en bouw de intensiteit langzaam op om blessures te voorkomen.

Wat zijn de beste boeken over krachttraining en voeding?

Er zijn veel goede boeken over krachttraining en voeding beschikbaar. Enkele aanraders zijn “Overcoming Gravity” over calisthenics, en “Starting Strenght” over power lifting.

Wat zijn de beste oefeningen voor fitness?

Er zijn veel verschillende oefeningen die geschikt zijn voor fitness. Enkele van de beste oefeningen zijn squats, deadlifts, pull-ups, push-ups en lunges. Deze oefeningen trainen meerdere spiergroepen tegelijkertijd en zijn daardoor zeer effectief.

Is fitness goed voor je?

Ja, fitness is goed voor je. Regelmatig sporten kan helpen om je fitheid te verbeteren, je spiermassa te vergroten en je algemene gezondheid te verbeteren. Daarnaast kan sporten ook helpen om stress te verminderen en je mentale gezondheid te verbeteren. Het is wel belangrijk om op een verantwoorde manier te sporten en eventuele blessures te voorkomen.

Meer Lezen
Start nu met calisthenics!
Heavyweight calisthenics beginner guide
Verder lezen?